به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید حسینی صبح شنبه در نشست با مدیران و فعالان بخش خصوص حوزه پرورش دام، طیور و آبزیان استان بوشهر اظهار کرد: امنیت غذایی به عنوان یکی از اولویتهای مهم با وظایف دامپزشکی مرتبط شده است و اقدامات پیشگیرانه در کنترل بیماریهای دامی و پیشگیری از وقوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام و در دو محور بهداشتی و اقتصادی تولید تأثیر مستقیمی دارد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: به استان بوشهر به لحاظ بیشترین تولید میگویی که در کشور دارد نگاه ویژه ای داریم و در راه رسیدن به توسعه پایدار در این خصوص باید موضوعات امنیت زیستی و مدیریت بهداشتی پرورش را ارتقا و پیشرفت دهیم.
حسینی در خصوص اقدامات دامپزشکی در راستای ارتقای سطح پرورش و تولید دام، طیور و آبزیان اذعان داشت: استفاده از سیستمهای جغرافیایی (GIS) ، برنامه ملی پایش و مراقبت بیماریها، راه اندازی آزمایشگاههای تخصصی ملی در بخشهای دولتی و خصوصی با افزایش توانمندی و انجام آزمایشات پیشرفته و همچنین پیشگیری و کنترل بیماریها از جمله اقداماتی است که به طور مستمر در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور و دامپزشکی استانها قرار دارد.
این مقام مسئول اظهار کرد: صنعت آبزی پروری یک صنعت پویاست که در دنیا با سرعت رشد چهار و نیم درصدی و خوشبختانه در ایران با سرعت رشد هفت و نیم درصدی همراه است.
از بین رفتن ۲۵ درصد تولید آبزیان
حسینی با توجه به پتانسیل پرورش میگو در برخی از استانهای کشور گفت: پنج استان در کشور در پرورش میگو فعالیت دارند که رعایت الزامات و استاندارهای جهانی برای صادرات محصولات در جهت توسعه امر مهم صادرات ضروری است.
وی افزود: جایگاه ایران در تولید آبزیان در دنیا قابل توجه است و رتبه اول تولید ماهی قزل آلا در آب شیرین، رتبه هفتم ماهیان گرم آبی و رتبه دهم تولید میگوی دنیا متعلق به ایران است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با درخواست از تولید کنندگان صنعت آبزی پروری گفت: با توجه به اینکه طبق نظر سازمان بهداشت جهانی دام سالیانه ۲۵ درصد تولید آبزیان جهان در اثر عوامل مختلف از جمله سوءمدیریت و بیماریها از بین میرود، به توصیههای دامپزشکی توجه و همکاری لازم را به عمل آورند.