به گزارش خبرگزاری مهر، علی فاتحی نیا با تسلیت ایام عزاداری امام حسین علیهالسلام گفت: بهمنظور حفظ سلامت هموطنان گرامی و تأمین بهداشت عمومی جامعه، سازمان دامپزشکی کشور و اداراتکل دامپزشکی در سطح استانها آماده بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی در روز تاسوعا و عاشورای حسینی است.
وی افزود: بازرسان بهداشت گوشت دامپزشکی و ناظرین شرعی با استقرار در محل کشتارگاههای دام، دامهای کشتاری شما را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام بازرسی نموده و سلامتی شما مصرفکنندگان عزیز را از ابتلاء به بیماریها تضمین خواهند نمود.
فاتحی نیا در ادامه گفت: در روز تاسوعا و عاشورای حسینی تعداد ۱۳ اکیپ ثابت، ۱۴ اکیپ سیار، ۱۷ دکتر دامپزشک، ۱۵ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۱ ناظر شرعی به منظور نظارت بر دامهای ذبح شده فعالیت دارند.
وی افزود: همه ساله با فرارسیدن ماه محرم کشتار دام در جلوی هیئتهای عزاداری و در معابر عمومی انجام میشود که این موضوع مخاطرات زیادی را به همراه دارد. کشتار دام در معابر عمومی از نظر بهداشتی تبعات زیادی دارد همچنین از نظر بروز بیماری، انتشار و انتقال عوامل بیماریزا تبعات منفی بسیاری دارد، توصیه میشود هیئتهای عزاداری برای ذبح دامهای خود به کشتارگاههای مجاز مراجعه کرده و لاشه دام را برای پیشگیری از انتقال بیماریها پس از نگهداری ۲۴ ساعت در سردخانه به خارج از آن منتقل کنند.
وی در پایان از مردم عزیز خواستاریم بهمنظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیههای بهداشتی ذیل را جدی بگیرند:
۱ از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان و منازل اکیداً خودداری نمایند.
۲ گوشت و آلایش خوراکی دام ذبحشده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری نمایند.
۳ برای قطعه کردن گوشت و شستوشوی آن حتماً از دستکش استفاده نمایند.
۴ از برشدادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری نمایند.
۵ اندامها و ضایعات غیرقابلمصرف را بههیچوجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.
لارم به ذکر است ادارات دامپزشکی شهرستانها و سامانه فوریتهای دامپزشکی با شماره ۱۵۱۲ پاسخگو عموم شهروندان هستند.