شادی مالکی با بیان اینکه روزانه حدود سه تا سه و نیم میلیون سفر در پایتخت انجام میشود، گفت: «برای پاسخگویی به این حجم از سفر، نوسازی ناوگان فرسوده تاکسیرانی ضروری است.»
به گفته وی، بخش عمدهای از ناوگان کنونی تاکسیرانی فرسوده است و با وجود تهیه ۱۵۰۰ دستگاه تاکسی در سال گذشته، امکان نوسازی کامل این ناوگان در بازه کوتاهمدت وجود ندارد.
مالکى با اشاره به تدابیر اتخاذشده در سال گذشته برای تأمین تاکسیهای برقی، اظهار کرد: «اولین بخش از این خودروها در اسفندماه وارد کشور شد و از چند روز گذشته واگذاری آنها آغاز شده است. هماکنون نیز ثبتنام برای این تاکسیها در محل سازمان تاکسیرانی ادامه دارد.»
وی با اشاره به تحقق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در بخش صرفهجویی سوخت، گفت: «برای تاکسیهای فرسوده با عمر بالای ۱۲ سال، تسهیلاتی به مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان با کارمزد صفر درصد در نظر گرفته شده است.» بر اساس اعلام تاکسیرانی، در این طرح، ارزش گواهی اسقاط در زمان صدور فاکتور از بهای خودرو کسر میشود؛ رقمی که بسته به نوع خودرو از حدود ۱۴۰ میلیون تومان آغاز میشود. اقساط سال نخست این تسهیلات نیز از ۱۲ میلیون تومان در ماه شروع خواهد شد.
در مورد خودروهای غیر برقی نیز مدیرعامل تاکسیرانی اعلام کرد: «سال گذشته میزان تسهیلات نوسازی از ۱۵۰ میلیون به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت، اما در آن زمان قیمت خودروهای متعارف حدود ۵۰۰ میلیون تومان بود.» وی تأکید کرد که افزایش مبلغ وام برای پروندههای سال گذشته امکانپذیر نیست و این موضوع خارج از اختیارات شهرداری تهران است. با این حال، برای سال ۱۴۰۴ تسهیلات نوسازی متناسب با افزایش قیمت خودروها، به ۴۰۰ میلیون تومان خواهد رسید.
در حوزه تأمین ونهای جدید نیز مالکی اعلام کرد که در فراخوان نخست، وام ۳۰۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده بود که در تکرار فراخوان، این رقم به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.بهسازی تاکسیها نیز برای نخستینبار در دستور کار قرار گرفته وبودجهای برای تعمیرات تاکسیها و ونهایی با عمر کمتر از ۱۲ سال اختصاص یافته است. ب
ه گفته مالکی، در سال گذشته برای خودروهای وَن حدود ۱۰۰ میلیون تومان جهت تعمیرات پیشبینی شده و بهزودی اطلاعرسانی دقیق در این خصوص انجام خواهد شد.